Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрява се състоянието на ранените при катастрофата на микробус и ТИР

Подобрява се състоянието на трима от ранените при катастрофата в петък, когато микробус на туристическа фирма от Благоевград се вряза в румънски ТИР. Загинаха четирима пътници, сред които и дете, а петима бяха тежко ранени.

В отделението по реанимация на благоевградската болница останаха шофьорът на микробуса и една жена. Състоянието им се подобрява, информираха от болничното заведение. Другите трима ранени бяха транспортирани към столицата и са приети в болница "Пирогов".

Относително стабилно е състоянието на националната футболна надежда Вени-Дона Сърбинска. Тя е с изваден далак. Лекарите поддържат организма й в изкуствена кома. Майката на Вени, дългогодишна преподавателка в Югозападния университет, и сестричката й загинаха при тежката катастрофа.

Операции са претърпели и другите двама, дете на 12 години и мъж от Благоевград. Животът им е вън от опасност.

От полицията и прокуратурата нямат окончателна версия за причината на катастрофата. Няма съмнение обаче, че отговорността е на шофьора на микробуса, който е заспал или му е прилошало. Собственикът на туристическата агенция заяви, че той отскоро пътува с фирмата, но е бил проучван и има добри отзиви за него като международен шофьор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44