Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият папски нунций у нас беше приет от патриарх Неофит

Снимка: Св. Синод на БПЦ

Новият апостолически нунций в България монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари направи посещение на вежливост при Негово Светейшество българския патриарх и софийски митрополит Неофит.

Монсеньор Анселмо Гуидо Перкурари пристигна в България на 27 юни 2014 г., след като на 25 април е назначен от папа Франциск да поеме мисията на апостолически нунций в София. Първата опознавателна среща между двете страни премина в спокоен и конструктивен тон. Монсеньор Анселмо Гуидо Пекорари запозна накратко патриарх Неофит с досегашните си служения, както и с ролята на апостолическите нунции и сподели, че идването му в България е първата му мисия в православна страна. Новия представител на Светия престол у нас е споделил, че досегашните му впечатления от България и Българската православна църква са много добри и изрази надеждата, че тук ще се радва на добри отношения с църквата и държавата ни.

Двамата акцентираха върху работата със младежите и просветителската мисия на Църквата.

Беше отчетено, че тази първа, опознавателна среща е преминала успешно и ще постави начало на отношения основани на взаимно уважение, братски диалог и сътрудничество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44