Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градове и провинции от 6 европейски държави правят обща концепция за развитие на туризма

Снимка: Уикипедия
Благоевград е домакин на двудневна среща, на която ще бъде  изработена обща платформа за интегриран и устойчив туризъм в Югоизточна Европа. Градове и провинции от 6 държави обединяват идеите си в обща концепция за развитие на туризма. Партньори в проекта са италианската провинция Римини, хърватските градове Дубровник и Глина, както и агенциите за икономическо развитие на Босна и Херцеговина, Словения и Унгария.

Амбицията на участниците е да представят туризма в Югоизточна Европа чрез общи пакети, като обединят усилията си в популяризирине на регионите.

Наскоро кметовете на Благоевград и Лече подписаха споразумение на дългосрочно сътрудничество, в контекста на кандидатурите на двете общини за европейска столица на културата.

Трансграничният проект трябва да приключи в края на септември, финансирането е на стойност близо 1 милион и 400 хиляди евро


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44