Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кражба на метални конструкции може да затвори мост по пътя Плевен - София

Община Плевен е сезирала прокуратурата за кражба на метали от конструкцията на новия мост до село Ясен над река Вит, по пътя Плевен - София. Само за първата седмица на юли от една от носещите греди на моста са изрязани два стоманени пръта с диаметър 4 сантиметра и дължина 4 метра и 2.5 метра. Опасността нараства още повече след като движението стана двупосочно, защото по платното от София за Плевен, изградено върху старият мост над реката, започва ремонт.

Застрашена е здравината му и по-голямо натоварване прави съоръжението опасно, алармира кметът на Плевен Димитър Стойков: Няма как Община Плевен да сложи по шест души охрана на всеки мост, а се посяга върху стратегически за движението съоръжение. Засега още няма опасност, но ние го следим вече ежедневно, ежечасно този мост. В момента, в който се наложи и мостът стане опасен, ще го затворим.

Общо за основния ремонт на двата моста над река Вит са необходими около 1 милион и 200 хиляди лева, а целевата държавна помощ е за над половин милион лева. Останалите средства ще осигури общината. Обмисля се вариант за спиране на движението по двата моста и пренасочване на автомобилния трафик по обходните маршрути през селата Опанец и Гривица.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44