Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще подкрепят предложението физическите лица да могат да предават скрап до края на 2015-а година

Депутатите ще подкрепят предложението да се удължи срокът, в който физическите лица могат да предават скрап, до края на 2015-а година. Това стана ясно след разговорите на браншовите организации с политическите сили. Ще бъде подкрепена и идеята до края на този срок общините да изградят собствени площадки. Иво Георгиев - председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия, обяви,че блокадата на Капитан Андреево ще падне, когато парламентът изпълни обещанията си:

Да, ще падне и на Калотина, и тук. Не трябва да политизираме проблема. Искаме един нормален диалог между всички политически партии. След това ние поемаме ангажимент, като организации и асоциации, да седнем. Има триста предложения, които общо ще ги обсъждаме, а в следващият парламент да видят бял свят, така че хем да намалят кражбите, хем бизнесът да работи, хем да има общински площадки. Това е нормалният начин в цяла Европа. Ако се провали нещо, ние няма да мръднем, докато не видим резултат. Аз не мога да поема ангажимент към всички, това е самоорганизирано. В момента съм организирал хора да ходят на Кулата. В момента е патова ситуацията за всички. За стотици милиарди се губят пари. Ние внасяме страшно много данъци в държавата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че предложенията трябва да бъдат внимателно обсъдени.

Ако в тази скрап влиза и тази, при която липсват жп релси или проводници, не бих я подкрепил. Трябва да се погледне целият закон и ако има несъвършенство, да, може да подкрепим промяна на текста, но цялото ми разбиране е, че това трябва да се прекрати - да се краде и да се носи на вторични суровини.

Двудневната блокада на ГКПП "Капитан Андреево" е отменена и движението е възстановено. Камионите на протестиращите превозвачи на скрап обаче остават край пътя, за да изчакат решението на парламента утре.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44