Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС обеща да приеме актуализация на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет

Парламентарно представените партии са получили уверение,че утре Министерският съвет ще обсъди и приеме предложение за актуализация на бюджета на НЗОК  с 225 милиона лева и на републиканския бюджет. Актуализацията ще бъде точка от дневния ред на парламента.

В програмата на Народното събрание ще бъдат включени важни ратификации, както и промени в закона за отпадъците, отнасящи се до търговията със скрап. Възможно е депутатите да обсъждат и текстове от закона в Защита на конкуренцията, които президентът върна, а парламентът не можа да преодолее ветото.

Лютви Местан се застъпи за продължаване на консултациите около обезпечаването на влоговете в банката. Той беше категоричен, че проблемите около КТБ няма да станат причина за удължаване живота на правителството и парламента.

Предполагам, че има най-различни настроения, зле прикрити да се удължи животът на кабинета, не, ние няма да бъдем част от подобни сценарии.

Цецка Цачева каза, че и на нея й е любопитно кога кабинетът ще подаде оставката си.

Дано изпълнят поетите ангажименти от страна на кабинета и оставката да бъде факт в началото на следващата седмица.

Никой не е поставил изискване правителството и парламентът да продължат живота си заради каквото и да е, каза председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

На консултациите не е обсъждана исканата от ГЕРБ оставка на управителя на БНБ Иван Искров. Не е дискутирана и промяна в законодателството заради КТБ. Лютви Местан беше категоричен:

Нямам сметки в КТБ. Не съм лице, което някога да е получавало кредит, абсолютно същото се отнася и за ДПС.

Председателят на Бюджетната комисия в НС Йордан Цонев обясни:

Гуверньорът на БНБ постави писмена задача на квесторите да проверят, има ли колегата Делян Пеевски кредити, необслужвани, обслужвани, депозит. Господин Делян Пеевски няма кредити и няма депозити в банка. Майка му има два кредита, които са на не голяма стойност, обслужвани до стотинка, до ден днешен абсолютно регулярно и точно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44