Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Топлофикация - София" може да бъде сменено заради депозити на дружеството в КТБ

Снимка: БГНЕС

Другата седмица ще стане ясно дали ще бъде сменено ръководството на "Топлофикация - София" заради депозитите й в Корпоративна търговска банка, които са близо 80 милиона лева. Няма затруднения с оперативните и ежедневните плащания на дружеството, увери за "Хоризонт" председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той уточни, че значителна сума от средствата са предвидени за инвестиционната програма на дружеството.

Герджиков е поставил въпроса за отговорността на изпълнителния директор на "Топлофикация" Стоян Цветанов и оставка на ръководството:  

Изпълнителният директор заяви, че към този момент няма никакви затруднения с разплащанията на "Топлофикация-София". Дружеството изпълнява всички оперативни разходи, заплати, осигуровки, и че дори днес е превело към "Булгаргаз" 6 000 000 лева. Към момента на затварянето на КТБ, дружеството е имало около 60 милиона лева на разплащателна сметка плюс 10 милиона евро на депозит, който е бил натрупан от продажба на въглеродни емисии. Става въпрос и за евентуална оставка на изпълнителния директор, евентуално поемане на отговорност за това, че такава голяма сума е поставена под някакъв риск и още повече, ако нещата се развият неблагоприятно и дружеството наистина загуби тази огромна сума. Другата седмица общинският съвет ще обсъжда този въпрос, ако дотогава, разбира се, не постъпи оставка от изпълнителния директор и, както си е в правомощията на Общинския съвет, ще бъде взето решение, дали ще бъде сменено ръководството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44