Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит разговоря с посланика на Република Полша Лешек Хенсел

Лешек Хенсел
Снимка: Светия Синод

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие посланика на Полша у нас Н. Пр. Лешек Хенсел. Срещата се състоя в приемния салон на Патриаршеския дом по повод приключването на мандата и отпътуването му от страната ни.  Полският дипломат запозна Негово Светейшество с резултатите от някои от проектите на Полското посолство у нас, засягащи Православието, като организирането, с благословението на Патриарх Неофит, на фотографската изложба „Цветовете на православието” в София, Русе, Рилския манастир и предстоящото ѝ представяне в гр. Варна; с мястото на светото Православие в Полша и как са регулирани отношенията между отделните християнски деноминации в Полската държава.

Патриарх Неофит от своя страна благодари на посланик Хенсел за подчертания му интерес към Православието, за уважението му към Православна църква и разбирането му колко е важна православната вяра за българския народ и му благопожела успех в предстоящото му служение.

По време на разговора, двамата се съгласиха, че съвременното човечество преживява сериозна духовна криза и криза на ценностите, че отдалечаването от религията е световна тенденция и че християните днес се изправят пред нови сериозни предизвикателства за своята вяра.  Отстояването на традиционните ценности и засилването на духовността в обществото трябва да бъде подкрепено и от управляващите, защото това е от общ интерес за цялото общество подчертаха още Главата на Българската Православна Църква и полския посланик у нас.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44