Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ настояват за повече пари при актуализацията на бюджета на НЗОК

Партия ГЕРБ настоява бюджетът на Здравната каса да бъде актуализиран с исканите 328 милиона лева, а не с 225 милиона, както предлага правителството, каза Менда Стоянова:

Това означава, че отново в края на годината следващото правителство ще бъде поставено в невъзможност да плати всички направени, извършени от болниците работи, или ще трябва да се отлагат плащания за следващата година, което означава нова дупка и за следващия бюджет. Ние настояваме актуализацията да е в размер на 330 милиона.
 
От ГЕРБ засега не подкрепят предлаганите от БНБ законови промени по казуса с Корпоративна търговска банка. Депутатът Лиляна Павлова уточни, че окончателното си решение партията ще приеме, след като има пълни разчети за сметките и депозитите на физическите и юридическите лица в банката.

Категорично това не е вярно. В КТБ според доклада на одиторите и доклада, който БНБ изнесе и тук горе на бюджетна комисия, и на Консултативния съвет, ако говорим за активи в КТБ има два милиарда кредити, раздадени на предприятия, работещи, погасяващи кредитите си с добри обезпечения. Тези кредити не са високоликвиден актив. Ако това, което господин Гечев предлага, се случи, това означава да поискаме от тези предприятия предсрочно погасяване на кредитите си и да ги изправим пред икономическа невъзможност да работят.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44