Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-строги наказания за пияните шофьори

Снимка: БГНЕС

Народното събрание прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, с които се завишават наказанията за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици, както и за бягство от мястото на извършено пътно произшествие.

Текстът цели превенция за този вид престъпления, както и ясна заявка, че държавата няма да търпи необявената война по пътищата, обясни един от вносителите - депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според статистиката на МВР за първите четири месеца на тази година при пътно-транспортни произшествия у нас са загинали 240 български граждани, а употребата на алкохол и наркотици, особено през последната година отново се появява като основна причина за катастрофи с голям брой жертви. Въпреки действията, които бяха предприети от компетентните органи на МВР, през последната година се очерта тенденция за увеличаване на броя на жертвите от такива произшествия и ние считаме, че трябва да бъдат предприети съответните законодателни мерки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44