Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната дирекция по земеделие в Силистра събира неплатени наеми

Областната дирекция по земеделие в Силистра е започнала да събира неплатените наеми от ползвателите на земи от Държавния поземлен фонд. 

Над 100 ползватели на държавни земи, които нямат договори, на практика ги владеят без правно основание и дължат на държавата близо 170 000 лева наеми, съобщи директорът на областната дирекция "Земеделие" в Силистра Самет Мехмед.   
Даже си мисля тия заповеди сега аз да ги изпратя на икономическа полиция, те да почнат да ги търсят. По-големите суми ще ги дам пак на съдия-изпълнител. И ще си търся до всеки квадрат държавната земя, която се обработва и не се плаща, ще си търся наемите, арендите, неправомерните до последно. До сега ако не са потърсени отсега нататък няма да ги оставя.
Сред некоректните ползватели на държавна земя има и едри земеделски производители, които са спечелили държавните търгове за аренда и обработват нивите, но без да плащат арендните вноски. В някои от случаите се налага намесата на разследващите органи:   

Обработват си я докато приберат продукцията и после викат съдете ме. Тая фирма я унищожават, правят си втора фирма, някакъв там намират тракторист ли ще е, от улицата ли ще е, нова фирма, продават старата със задълженията на този човек, новото лице, а ние търсим него. Той е или клошар, или го няма изобщо, нищо няма на неговото име и стигаме до никъде.  
Нивите от държавния поземлен фонд в Силистренска област са около 100 000 дка и почти всички се стопанисват от ползватели.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44