Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два месеца ще продължи реставрацията на Лъвов мост

Снимка: БГНЕС

Започна реставрацията на емблематичния за София Лъвов мост. Триста хиляди лева ще струва на общината поправката на 4-рите каменни лъва, повредени в различна степен от микровибрациите на преминаващите всеки ден хиляди автомобили.

Заместник-кметът по култура и образование в София Тодор Чобанов посочи, че реставрацията ще продължи 2 месеца:

Нашата задача е оригиналният Лъвов мост да бъде максимално качествено реставриран, който през годините е понесъл различни щети. Те се дължат както на проблеми с това, че асфалтът е избутвал балюстрадите, така и на особеното състояние на въздуха, на микровибрациите, защото всеки преминаващ автомобил, особено по-тежките превозни средства предизвикат микровибрации. Те нанасят щети на оригиналното съоръжение, макар и много миниатюрни и ще използваме съвременни технологии, за да го укрепим още по добре.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44