Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Луковит започва работа по проекта "У дома – най-доброто за децата"

Снимка: Светла Бондова

В Луковит започва работа по проекта "У дома най-доброто за децата". 20 деца и младежи от Дома за деца с физически увреждания в града са настанени в новоизградени два центъра от семеен тип. 

Проектът на Община Луковит "У дома – най-доброто за децата" е на стойност над 400 хиляди лева и е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".  

Двата центъра за настаняване от семеен тип в Луковит са с капацитет 24 места, като са предвидени и 4 места за настаняване при спешна нужда. В новопостроените къщи децата ще живеят в обстановка, пригодена за хора с увреждания, но близка до семейната. Те ще посещават масови училища, Дневен център и Център за социална рехабилитация и интеграция, който също е изграден  по проекта. В него ще се предоставят почасови социални услуги на 30 деца и младежи и техните семейства.

Община Луковит е първата от селските общини в България, която реализира политиката за извеждането на децата и младежите от социалните домове и настаняването им в центрове от семеен тип, с което им се предоставя по-качествена грижа, съобразена с индивидуалните им потребности.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44