Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест училища и две кметства в община Омуртаг са с одобрени проекти от Националната кампания за „Чиста околна среда”

Снимка: Борис Димитров

Шест училища и две кметства в община Омуртаг са с одобрени проекти от Националната кампания за „Чиста околна среда.” Те ще получат близо трийсет хиляди лева за озеленяване и благоустройство.

В две села, Врани кон и Панайот Хитово, ще бъдат инвестирани около осемнайсет хиляди лева за изпълнение на проекти за почистване, озеленяване и създаване на зона за отдих и спорт на деца и възрастни. Предвижда се почистване на парковите площите, засаждане на декоративни храсти, монтиране на беседки, полагане на тротоарни настилки  и възстановяване на огради. От социалните придобивки в двете села ще се възползват около хиляда и петстотин души.

С одобрени проекти от Националната кампания за „Чиста околна среда” и конкурса „Обичам природата и аз участвам” са и три Целодневни детски градини и три училища от община Омуртаг. Те са в административния център и в селата Врани кон, Обител, Беломорци и Зелена Морава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44