Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският университет обяви резултатите от първото класиране на кандидат-студентите

Снимка: БГНЕС

Пловдивският университет обяви резулатите от първото класиране на кандидат-студентите в интернет и на списъци пред сградата си. Най-високите минимални балове са в специалностите „Молекулярна биология“ и „Медицинска биология“,

Заместник-ректорът на висшето училище доц. д-р Мария Стоянова подчерта, че на 18-те приемни изпита са се явили над 2700 души, като успешно издържалите са  81% от общия брой. За участие единствено с оценка от държавен зрелостен изпит са се записали повече от 1900 кандидати.

Сред предпочитаните от кандидат-студентите специалности и същевременно най-оспорваните в надпреварата са „Психология”,  „Софтуерни технологии и дизайн“ и "Медицинска биология". По дългогодишна традиция специалността „Финанси“ също е сред най-атрактивните и за обявените в нея 70 места са кандидатствали 198 души. 

Приетите по първа желана специалност студенти трябва да се запишат от 21-ви до 23-ти юли, в противен случай губят право на участие в следващите класирания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44