Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Миков: НС ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена такава от премиера Орешарски

Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства

| обновено на 17.07.14 в 15:26
Снимка: БТА

Народното събрание ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена такава от премиера Пламен Орешарски. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков. По думите му, след поставения ултиматум от ГЕРБ за гласувана оставка на правителството, за да влязат в пленарната зала, на практика работата на парламента е приключила.

Следващата седмица заседанието е в сряда. Ако има внесена оставка на правителството, тя ще се разгледа. На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си, приключва я по един начин, който не е естествен, но той не е изненадващ, защото в 42-рото Народно събрание имаше много такива случаи. И още веднъж им обяснете, че народните представители се изпращат на избори в Народното събрание, за да отстояват политическите си тези, идеи, аргументи, мотиви в пленарната зала, а не в коридорите и най-вече пред вас. Утре съм тук и смятам една голяма част от народните представители, ако има достатъчно, тоест 121 ще има заседание на Народното събрание.

Ако няма оставка, ще търсим други конституционни средства, има такива, допълни председателят на 42-рото Народно събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44