Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок е против предлаганото извънредно законодателство за КТБ

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок категорично се противопоставя на предлаганото извънредно законодателство за КТБ, с което, според десните, се цели "замитане на следите" от кражбите в Корпоративна търговска банка и заплащане на борчовете на новите кредитни милионери с парите и спестяванията на данъкоплатците.

Реформаторите настояват в най-кратък срок да бъдат отблокирани сметките на малките и средни вложители-физически лица и фирми в КТБ, съгласно защитата от закона, и до размера, определен от него. Едва тогава, и само и единствено от активите и възстановените кредити в КТБ, да се изплащат влогове над 100 хиляди евро, без да се дава и стотинка от държавния бюджет или от джоба на данъкоплатеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44