Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 милиона лева за разширяването на канализационната и водоснабдителната мрежа на Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Управляващият орган на Оперативната програма „Околна среда“ е отменил наложената финансова корекция от 5 процента по един от договорите с изпълнителите на водния цикъл на Монтана. Премахването на санкцията ще позволи възобновяването работата по проекта.

Отменената финансова корекция осигурява още 2 милиона и 500 хиляди лева за разширението и рехабилитацията на канализационната и водоснабдителна мрежа на Монтана. Това е добра новина за жителите на града, които от месеци търпят неудобства заради разкопани улици, отбеляза кметът Златко Живков:

Това за нас е много важно и за всички граждани на Монтана, защото тази корекция от 2  милиона и половина горе-долу покриваше идеята ни да възстановим осем или десет улици и щеше да има много голям проблем с финансирането. Девет от улиците ще бъдат готови до края на август и извън оперативната програма, а тук имаме намерение, след необходимите процедури и разрешителен режим,  да направим следващите.

До края на юли се очакват още 4 милиона и 800 хиляди за извършени дейности по водния цикъл, като всички отчетни документи са проверени и сертифицирани. Общината е подготвила отчет за още 4 милиона лева, който предстои да бъде проверен от управляващия орган на програма „Околна среда“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44