Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Автомагистрали – Черно море" няма да протестират в Шумен днес

Снимка: Радио Шумен

Днес протест на работниците от "Автомагистрали – Черно море" в Шумен няма да има.

Причината за временното прекратяване на блокадата на пътния възел Белокопитово е предстояща работна среща в столицата, между управителя на агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков, управителят на пътно-строителната фирма инж. Димов, заместник-директорът по икономическите въпроси Петя Стоянова и синдикалния лидер в дружеството Господин Янков. Срещата е планирана за понеделник.

В четвъртък Чайков увери, че в началото на следващата седмица от АПИ ще преведат на „Автомагистрали - Черно море” 2 400 000 лева, дължими на извършени дейности. С част от тази сума ще бъдат платени майските заплати на работниците. От дружеството вече обявиха, че остават в стачна готовност до пълното изплащане на дължимите от държавата над 14 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44