Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезание по Британски парламентарен дебат за първи път в България

2
Снимка: sofiadebaters.com
От днес до 20 юли за първи път в България се провежда състезание по Британски парламентарен дебат. Двадесет отбора с участници от десет страни ще дебатират три дни на разнообразни и актуални теми.

Състезанието се организира от Асоциация дебати – София с подкрепата на Техническия университет, където ще се проведе и състезанието, и от Фондация „Америка за България“.

Участниците в състезанието са от Швеция, Великобритания, Косово, Румъния, Македония, Турция, Сърбия, Русия, Израел и България. В рамките на три дни, двадесетте отбора се изправят едни срещу други на теми, които са научили едва петнадесет минути по-рано.

Британският парламентарен дебат е симулативна игра, чиято основна цел е да разшири общата култура на участниците, техните умения за критично мислене, аргументация и говорене пред публика. Формата е изключително интересен, защото едновременно в един дебат участват четири отбора, всеки от които играе срещу всички останали.

Чуйте още в разговора с Николай Нейков от Асоциация дебати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия