Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработни от Пазарджик стават охранители

Безработни от Пазарджик вече ще следят за обществения ред в малки населени места. За 8 месеца 100 души, регистрирани в Бюрото по труда, ще сътрудничат на полицията, за да се ограничат кражбите и нападенията над самотни възрастни хора в селата.

Пазачите охранители нямат правомощията на полицаи. Тяхната роля е да сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, злоупотреби и незаконни посегателства, както и при бедствия и аварии.

Кметовете на населените места са длъжни да оказват съдействие на наетите в програмата "Сигурност" и ежедневно да подават информация за работата на новите сътрудници.

Ефектът от дейността на охранителите ще стане ясен още след първия месец, коментират от областната администрация в Пазарджик. Очакванията са да намалеят битовите престъпления в селата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44