Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 50 хил. лв. ще бъдат инвестирани в две детски градини в община Омуртаг

Снимка: БГНЕС

Близо 50 000 лева ще бъдат инвестирани в две детски градини в община Омуртаг. Средствата са осигурени от Националната програма "Модернизация на материалната база в училище" на Министерството на образованието и науката.

Близо 30 000 лева са одобрените средства за детска градина "1 юни" във Враникона, останалите около 20 са за "Щастливо детство" в село Обител. Парите ще бъдат изразходвани за вътрешно обзавеждане, подмяна на подовите настилки, както в средищните, така и във филиалните детски градини.

Предвижда се да се закупят според нуждите на всеки филиал бюра, детски гардероби, легла, масички и секции.

За средищните групи ще бъдат доставени по един принтер и интерактивна дъска с мултимедиен проектор. На територията на община Омуртаг работят 6 детски градини и една детска ясла. В тях се обучават и възпитават над 650 деца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44