Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян започва реализацията на девет проекта по програма ЛИДЕР

Снимка: БГНЕС

Община Троян започва реализацията на девет проекта, финансирани по програмата ЛИДЕР чрез Местната инициативна група Троян-Априлци, са одобрени.

Проектите са за  над 1 милион и  200 хиляди лева. По два от  тях ще бъде залесявано и ще се възстановява гората край селата Калейца и Старо село. Два проекта са свързани с изграждането на кътове за отдих и площадки за игра на децата в селата Балканец и Дебнево.

В Троян  ще бъдат изградени две детски площадки.  Предвидено е и обновяване на  туристическата инфраструктура - подмяна на пейките на площада, изграждане на информационен кът и реконструкция на  една от улиците в  града, както и на две сгради в централната градска част. Реализацията на проектите трябва да приключи до края на годината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44