Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8 хиляди нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда

Над 8 хиляди нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда в началото на новата седмица.

Незаети работни места има в сектора на услугите и транспорта, допълни директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов:

С превоз на пътници, превоз на товари, международни и национален транспорт. Има индикации, че трудно се намират шофьори, но пък за сметка на това постоянно има свободни работни места при добри условия на труд и заплащане.

От началото на годината служителите в Бюрата по труда са съдействали на повече от 23 хил. хора до 29 години да си намерят работа, Други 5 хил. младежи са ангажирани в програми, финансирани с европейски средства и пари от бюджета:

От началото на годината с над 10 хил. младежи нивото на безработицата сред тях е спаднало.

В рамките на кампанията „Не давай заето – бъди зает“ на Агенцията по заетостта талантливи млади хора рискуваха графити на Бюрото по труда за район Възраждане в София. Целта на инициативата е бъдат мотивирани  повече млади хора да търсят възможности за работа и развитие. Графитите нарисуваха Стефан Бояджиев и Димитър Механджийски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44