Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор ще участват на 14-тия събор “Пирин пее”

Събор за автентичен фолклор Дунавски ритми`2014 Видин - Конкурс за автентичен костюм
Снимка: Красимир Каменов

Над 2200 изпълнители на автентичен фолклор от различни етнографски области на България ще се надпяват и надиграват на 14-тия събор “Пирин пее”. По традиция той се провежда на 2 и 3 август в местността “Предел”.

Тази година на събора се очаква гости от Унгария и Република Македония. За добрата организация бе създадено оперативно бюро към областна управа Благоевград. Четирите сцени за участниците ще бъдат разположени в сянката на гората, а не на поляните, както бе досега. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на качествена и безопасна питейна вода от временни чешми. Определени са местата на търговските обекти, пунктовете за медицинска помощ, химически тоалетни, както и местата за екипите на "Пожарна безопасност" и аварийните групи на доставчиците на ток и вода.

Областна дирекция на МВР и пътното управление и община Разлог привеждат в нормално състояние обходен път, който да се ползва от преминаващите с автомобили в двата дни на събора. 14-тото издание на "Пирин пее" е под патронажа на президента и по традиция се посвещава на Илинденско-Преображенското и Кресненско-Разложкото въстание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44