Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалният исторически музей в Ловеч е посрещнал 30 хиляди посетители за половин година

Снимка: Община Ловеч

Регионалният исторически музей в Ловеч е посрещнал 30 хиляди посетители за първите шест месеца на 2014-а година.

Най-голям е бил интересът към Къкринското ханче в село Къкрина. Мястото, където е заловен Васил Левски, е посетено от почти 10 хиляди туристи. Сред най-посещаваните обекти са и Римската крепост „Хисаря“ и музея „Васил Левски“ в Ловеч.

На последната си сесия Общинският съвет в Ловеч определи нови цени на билетите за музейните експозиции. За граждани те са по 3 лева, а за групови посещения са по два лева. За групови посещения на ученици, студенти и пенсионери цената за билет е 1 лев. Предлага се и пакетен билет за семейства, беседи на български и чужд език, както и абонаментни карти за цялата година.

Безплатни посещения са предвидени за деца до 6-годишна възраст, деца и възрастни в неравностойно положение, организирани групи на ученици от община Ловеч, служители в музеи и галерии, както и официални гости на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44