Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Църквата в Черноморец получи още мощи на Св. Николай

Снимка: БГНЕС

Църквата в Черноморец получи още мощи на Св. Николай, предоставени от базиликата в италианския град Бари, където в саркофаг е погребан светецът.

Десетки миряни присъстваха на специалната церемония по предаването на мощите в храма "Свети Николай Чудотворец" в морския град. 

Искането за дарението беше отправено след кражбата на аналогичните мощи преди няколко месеца, припомни проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който донесе новото миро в Черноморец:

Това в загуба за вярващите християни и затова използвах възможностите си, за да доставя новите свети мощи, което е уникално в световната практика според мен, тъй като само преди 2-3 години ние искахме от тази църква и те ни дадоха.

През 2010-а година три ампули с телесна течност, която изтича от саркофага на светеца в базиликата в италианския град бяха предоставени на църквите в Бургас, Созопол и Черноморец. Местните жители се надяват, че новата християнска реликва ще помага и закриля морският им град.

Черноморци са убедени, че мощите на светеца ще привлекат в градчето им и повече туристи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44