Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТУ-Габрово почти попълни местата за прием

Технически университет - Габрово
Снимка: www.tugab.bg

В Техническия университет в Габрово местата за прием за новата учебна година са попълнени. Едва 60 незаети бройки остават след второ класиране за бакалаври, които ще се обучават в редовна форма.

През новата учебна година бакалаврите с държавен прием в Габровския технически университет ще са 780. Заедно с магистрите новоприетите стават 1115. Традиционно за задочна форма напливът е голям и местата са попълнени още след първото класиране.

Най-търсената специалност остава „Компютърни системи и технологии”. Голям интерес има към новите специалности, които се предлагат, за да отговорят на променените нужди на бизнеса, обясни заместник-ректорът по учебната дейност доц. Петър Петров. Той подчерта, че битът на новоприетите студенти ще е улеснен и общежитие ще ползват всички желаещи.

Утре излиза третото класиране за незаетите единични бройки в двата инженерни и стопанския факултет на университета.

Около 5 хиляди студенти учат във висшето училище в Габрово, което тази година отбелязва 50-годишен юбилей.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44