Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затваря специализираната ТЕЛК по психични заболявания към психиатричната болница в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

Специализирана ТЕЛК по психични заболявания към Държавната психиатрична болница в Ловеч ще бъде закрита. Процедурата е започнала след постановлението на Министерския съвет за промени в Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи, регламентиращи закриването на специализираните ТЕЛК в страната.

До края на август ръководствата на многопрофилните болници в Ловеч и Троян, към които има разкрити общи ТЕЛК-ове, трябва да назначат специалисти по психиатрия, както и по очни и белодробни болести, за да се осигури приемственост при освидетелстване на пациентите със съответните заболявания, които до сега са били предмет на гледане от специализираните ТЕЛК.

През август, когато съставите и на двете общи ТЕЛК са в платен годишен отпуск, Регионалната здравна инспекция в Ловеч ще направи преразпределение на медицинските експертни досиета на пациентите от област Ловеч, които са били планирани за освидетелстване преди публикуването на Постановление № 79, с което се разпорежда закриването на специализираните ТЕЛК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44