Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експертен съвет по проблемите на домашното насилие започва работа в Силистра

Снимка: община Силистра

В Силистра ще бъде учреден Експертен регионален съвет по проблемите на домашното насилие. Домакин и партньор на срещата е областният управител на Силистра Насуф Насуф.  Инициативата за учредяването е на женското сдружение "Екатерина Каравелова". Идеята е възникнала в резултат от поредица от срещи по проблема през миналата година с представители на различни професионални групи - съдии, прокурори, адвокати, социални работници, служители на МВР и общински администрации.

На първото си заседание съветът ще приеме устройствен правилник и план за работа през следващите 6 месеца. Ще бъде избрано и ръководство на обществения орган. Сред основните цели на експертния съвет са ограничаване на домашното насилие в района чрез засилена превантивна работа, контрол и наблюдение на местата за настаняване на жертви на домашно насилие, работа с извършителите на домашно насилие, стимулиране на партньорството между отделните институции, които имат отношение към проблема.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44