Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Рашков остава в ареста

Снимка: БГНЕС
Кирил Рашков остава окончателно в ареста, реши Пловдивският апелативен съд, след като миналата седмица окръжните магистрати му наложиха най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Към повдигнатите обвинения за квалифицирана контрабанда и съхранение на половин килограм живак беше прибавено и още едно - за държане на над 20 антични монети, които са били открити при обиските в дома му.

Непосредствено след арестуването на Рашков, известен като Цар Киро, от прокуратурата заявиха, че е разследван за връзките си с други задържани с над 2 килограма амфетамини. По-късно обаче от държавното обвинение съобщиха, че без знанието и разрешението на митниците той е пренесъл през Граничния пункт "Капитан Андреево" половин килограм живак, а окръжният прокурор Румен Попов направи предположението, че живакът е бил предназначен за изработката на т.нар. "мръсна бомба".

Днес апелативният прокурор Андрей Атанасов уточни, че версиите са много:

Ако стъпим на показанията на свидетелите, по-обективно издържана е версията живакът да се използва за добив на злато по един остарял, тежък и отровен начин.


Андрей Атанасов допълни, че за днешното дело за мярката за неотклонение на Кирил Рашков прокуратурата е приложила и протоколите от разпитите на двама свидетели. Според тях Рашков е имал интерес към организиране на производството и преработката на наркотици и снабдяването с взривни вещества. Това обаче тепърва ще се разследва.

Междувременно стана ясно, че Кирил Рашков е напуснал болницата, където беше под охрана след задържането си. В съда днес беше представена съдебно-медицинска експертиза, според която той може да остане в следствения арест, без това да е опасно за здравето му.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44