Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширена техническа експертиза е извършена в района на гара Калояновец

Снимка: БГНЕС
В района на гара Калояновец днес е извършена разширена техническа експертиза, свързана с произшествието от 12-и юли, когато на гарата влакова композиция от София за Варна излезе от релсите. Експертизата е назначена от следствието и е проведена с участието на наблюдаващия прокурор по случая. Това потвърди за „Хоризонт“ изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. По думите му досъдебното производство е в начална фаза, в която са разпитани свидетели и са назначени експертизи.

Става дума за тежко дело, потвърди и наблюдаващият прокурор Ваня Миранзова, но отказа всякакъв коментар. Все пак, каза тя, са минали само 9 дни от произшествието, време, достатъчно единствено да се разчисти гарата и да се освободи трасето за движение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44