Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Напоителни системи" с нови дългове от 16 милиона лева

Държавното дружество “ Напоителни системи” е натрупало нови дългове, в размер на 16 милиона лева, заради неизпълнени ангажименти на правителството по промените в Закона за водите. Това сериозно възпрепятства дейностите по предотвратяване вредното въздействие на водите, предупредиха  синдикалистите от най-големия клон на дружеството “Струма-Места”.

Непочистени речни корита, скъсани диги и остарели помпени съоръжения създават реална опасност дъждът да причини бедствие. Това каза за Хоризонт заместник-председателят на федерация Земеделие и гори към КТ"Подкрепа" Павел Черийски, който е служител в район "Струма-Места" на напоителни системи. Той огласи и доклад на директора на дружеството, изпратен до основните институции в държавата.

В закона параграф 2-ри и параграф 5-ти бяха променени, като по единия параграф трябваше да се отпуснат 19 милиона на напоителни системи за оздравяване, а по другия параграф 15 милиона за извършване на дейностите за предпазване от голямото въздействие на водите за тази година. От април месец чакаме постановлението на Министерски съвет за отпускането на 19-те милиона, които би трябвало да ги има в бюджета. Не идват. И парите свършиха.

Синдикатите очакват проблема с хроничния недостиг на средства за борба с вредното въздействие на водите да бъде един от първите при служебното правителство.

В самото начало на встъпването в длъжност на служебното правителство, ще направим един разговор с министъра на земеделието и министъра на финансите, и ако не ни чуят, сигурно ще излезем на улиците в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44