Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция използва силната туристическа година, за да привлече мащабни инвестиции в сектора

Снимка: БГНЕС
Парламентът на страната прие закон с данъчни облекчения за чужди инвеститори, които са готови да вложат капитали в най-печелившия в Гърция сектор - туризма. Очаква се законът да засили интереса към гръцкия туристически сектор, а инвестициите в рамките на две години да надхвърлят 5 милиарда евро.

Тази година действително е рекордна за гръцкия туризъм. По данни на Централната банка само през първите пет месеца на годината Гърция е била посетена от 4 милиона туристи, което е със 17% повече от миналата година. Обнадеждаващи са постъпленията и от началото на туристическия сезон. Почти реално вече изглеждат прогнозите на министерството по туризъм, че 2014-а година ще е рекордна за посещения на чужденци. Туроператорите споделят пред медиите, че от 10 години не е имало такъв интерес за почивка в Гърция. Повечето хотели са пълни с резервации дори и до края на месец септември.

Висок е процентът и на българите, които почиват по гръцкото крайбрежие. Тази година интересът на българските туристи е насочен към островите.

Министерството по труда разпореди масови проверки по туристическите райони по отношение на наетите временно работници. При нарушения от страна на собствениците на хотели и заведения се налагат много високи глоби, което видимо ограничи наемането на персонал без осигуровки и договори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44