Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилни валежи в Ловешко, нивото на реките се повиши рязко

Снимка: Светослав Цветанов

Нивото на река Осъм в Троян се е повишило повече от три пъти след падналите валежи през последното денонощие.

Между 20 и 42 литра на квадратен метър са измерените количества дъжд в Ловешка област. Най-много дъжд е валял в Троян, където са измерени 42 литра на квадратен метър, в Черни Осъм са паднали 38 литра, в Чифлик - 37, в Тетевен - 26, в Ловеч и Априлци - по 20 литра на квадратен метър.

Нивото на река Осъм в Троян тази сутрин е било 90 сантиметра при 26 вчера. В района на Ловеч то се е повишило повече два пъти и днес е 134 сантиметра. Повишило се е нивото и на река Вит в Тетевенско. Няма обаче информация за наводнения и нанесени материални щети.

Областният управител на Ловеч Милко Недялков е разпоредил нова проверка на потенциално опасните язовири в региона. В предаварийно състояние са язовирите Малка Желязна в Тетевенско, Черешов дол край Априлци, Добродан в Троянско, Полето в Ловешко и язовирът в Угърчин. В тях има свободни обеми, но има проблеми с техническите съоръжения и са под постоянно наблюдение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44