Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Сливен взе мерки за почистване на реките

Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Кольо Милев е наредил да бъдат почистени обраслите с растителност корита на трите реки, минаващи през града. В социалната мрежа много граждани споделят опасенията си заради непочистените брегове.

Местната власт обещава да почисти обраслите с храсти, дървета и плевели корита на преминаващи през областния град реки Новоселска, Селищка и Асеновска със собствени срества до края на есента. Според градоначалника след наводненията в Добрич, Варна и Северозападна България, община Сливен няма да дочака средства по линия на бюджета за бедствия и аварии за почистването на реките.

Активната работа по почистване на коритата щяла да започне след намаляването на дъждовете. Общината ще изреже и големите дървета, израснали в коритата, а дървесината ще раздаде на пенсионерските клубове, читалища и нуждаещи се граждани. За укрепване на речните брегове движението на реките ще бъде оформено с машини. За редовно наводнявания участък до Сливенския хлебозавод, където има срутване на речните брегове, ще се чака държавно финансиране от Фонда за бедствия и аварии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44