Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов център за обществена подкрепа оказва помощ на деца в риск от 13 села на община Тунджа

Снимка: www.tundzha.net

Деца в риск от 13 села на община Тунджа ще получават психологическа и педагогическа помощ в специализиран Център за обществена подкрепа. Предвидена е работа с отпаднали от училище и непълнолетни майки.

Центърът ще работи в обновената сграда на читалището в село Тенево. Идеята е деца в риск от 7 до 18 години да могат от една страна да получават специализирана помощ, а от друга - да се запознаят със свои връстници, да влязат в компютърните кабинет и библиотека, разясни ръководителят на проекта Силва Иванова.

Като капацитет центърът предвижда да бъде с 20 потребители, но имайки предвид, че услугите се предоставят часово, идеята е, че ще могат да минат много повече потребители и семейства. Плюс това залагаме много на мобилната работа, наши специалисти ще посещават населените места. Смятам да разгърнем една дейност, за да можем да покажем, че ни има и сме необходими. 

В община Тунджа има 95 регистрирани деца в риск в отдела "Закрила на детето", 69 отпаднали от училище и 59 непълнолетни майки, които са потенциални участници, допълни Силва Иванова.

Проектът е на стойност 27 000 лева и ще продължи до края на годината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44