Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Можехме да изпаднем в още по-тежка ситуация

Снимка: БГНЕС

Крайно закъсняла е оставката на правителството, каза в първия си коментар лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

Агонията им беше пълна - няколко часа. Опитаха се и с почивки, и с какво ли не да продължат времето си, но дори и опорните им точки не удържаха. По никакъв начин тези хора не са разбрали какво са сгрешили, по никакъв начин в парламента не са си направили изводи. Ако те не си ги направят и през тези три месеца, можеме да изпаднеме в още по-тежка ситуация зимата. Най-важният от тях ще бъде - първата политическа сила трябва около него да се направи правителство. Ако се прави коалиция, тя се прави пред очите на обществото. Съставя се програма и гледаш по тази програма с кого имаш съвпадения. Към този момент единствените, които виждаме в това отношение са Реформаторският блок.

Преди днешните консултации Бойко Борисов обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент след оставката на кабинета "Орешарски":

Аз съм си подготвил папката. Надявам се президентът сега да ни събере и още веднага, след като минат консултациите с политическите сили, да остана за една минута да му връча отказа от мандат за този парламент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44