Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екзакта" дава 11% разлика ГЕРБ - БСП при избори днес

Снимка: БГНЕС



11% ще бъде разликата между ГЕРБ и БСП в полза на партията на Бойко Борисов, ако изборите са днес, сочи изследване на социологическата агенция "Екзакта Рисърч Груп".

26% от българите казват, че ще гласуват за ГЕРБ, 15% за БСП, а за ДПС - 7%. В парламента ще влязат още Реформаторският блок и "България без цензура", които биха спечелили съответно 6 и 5 на сто от гласовете на хората. 

Според директора на агенцията Лидия Йорданова в средата на юли "Екзакта" регистрира силен спад в доверието към работата на основните институции: 
Става дума за дъно на доверие спрямо началото на прехода. Рекордно нисък е делът на българите, които в момента подкрепят работата на Народното събрание - 8,5%. Правителството на Пламен Орешарски след една година управление е одобрявано днес от 17%. Прокуратурата губи 10% одобрение, а неодобрението към нея нараства с 8 на сто. Със 7 на сто нараства неодобрението и към работата на съда. 
Според социологическото изследване най-много българи предпочитат Кристалина Георгиева за еврокомисар. БНБ е одобрявана от една трета от българите, но управителят й Иван Искров се ползва с по-ниско доверие.

Изследването на "Екзакта" е проведено в периода 10-15-и юли.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44