Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Огненият Дунав" радва жители и гости на Тутракан

Снимка: Венета Николова

Тази вечер е кулминацията на провеждащия се в Тутракан традиционен фестивал "Огненият Дунав". Предстоят много атракции, концерти и огнено шоу над реката.

Песни, танци, емоции и изненади съпътстват ежедневието на жителите и гостите на Тутракан от началото на седмицата. Фестивалът "Огненият Дунав" се провежда за трета поредна година, а всяко следващо издание е по-пищно и по-вълнуващо от предходното. Осем известни български художници днес ще подредят в изложба платната си, рисувани по време на фестивала.

Кулминацията му е довечера на брега на Дунав, където кметът на Тутракан Димитър Стефанов ще се надпреварва в приготвянето на рибена чорба с кмета на Каварна Цонко Цонев. Ще има състезание по риболов, гребане и символично преплуване на реката. Ще свири група БТР, а в по-късните часове огнено шоу ще озари небето над града.

Тазгодишното издание на фестивала е финансирано от оперативната програма за развитие на рибарството и цели да популяризира Тутракан като атрактивна туристическа дестинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44