Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С гала концерт във Велико Търново приключва Международният фолклорен фестивал

Снимка: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново

С дефиле и гала концерт тази вечер завършва Международният фолклорен фестивал във Велико Търново. В 17-то му издание участваха над 500 танцьори, певци и музиканти от 8 държави и шест български ансамбъла.

За една седмица концертите във Велико Търново и съседни градове и села събраха над 25 хиляди зрители, каза президентът на фестивала Емил Павлов.

Мисля, че най-добре е приемана групата от Грузия, Мексико. Много, много групата от Египет. Но защо не и другите групи. Всички се приемат добре. Прави интересно впечатление, че и българската вечер беше с многолюдна публика, а очаквах всички да гледат повече чуждестранните колективи, но ние правим и българска вечер, за да представяме българския фолклор. Явно нашите съграждани обичат много и българския фолклор, заяви Павлов.

На гала-концерта тази вечер ще бъде връчена награда на публиката за най-атрактивен ансамбъл от чужбина, а вече се водят преговори догодина на фестивала във Велико Търново да дойдат групи от Южна Африка, Китай, Корея и Малайзия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44