Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два от обектите по водния цикъл на Габрово ще бъдат замразени

Снимка: Велина Махлебашиева

Два от обектите по водния цикъл на Габрово ще бъдат замразени заради спрените плащания по Оперативната програма "Околна среда". Неясни остават и сроковете за завършване на строителните работи по ВиК мрежата.

Подмяната и разширяването на ВиК мрежата на Габрово, както и възстановителните работи, трябваше да са завършили. В очакване улиците да бъдат асфалтирани пешеходци и шофьори губят търпение.

То няма как да се кара. Насипано с чакъл, дъждовете отмиха чакъла и това е. Година вече. Там долу на улица "Люляк" не може да се минава с кола даже. Улицата е под наклон, водата като тръгне и отмива всичко, коментира автоинструкторът Веселин Халачев.

Изпълнението на обектите по два от етапите на проекта закъснява заради стопиране на работата. Причините са няколко - интензивните валежи, спрените плащания по оперативната програма "Околна среда" и непредвидените строителни работи по ВиК мрежата. Всички дейности не могат да се съобразят заради мащабите на проекта и множеството проектантски изменения в годините, обясниха от звеното за управление на водния цикъл. До възстановяване на плащанията инвеститорът замразява реконструкцията на двете пречиствателни станции, съобщи кметът Таня Христова.

Това е една превантивна мярка, която са принудени да направят. За съжаление, губим ценен период от почти последния строителен сезон, обясни Христова.

Въпреки затрудненията и несигурността, кметът посочи, че очаква строителството да приключи преди зимата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44