Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украинските власти протестират срещу дискриминацията на деца в летен лагер в България

| обновено на 26.07.14 в 17:36
Снимка: Венета Николова
Министерството на външните работи на Украйна е изпратило протестна нота до българското дипломатическо ведомство срещу дискриминацията на деца в летен лагер на българското черноморие, съобщи агенция ИТАР-ТАСС.

По данни на украинските власти един от възпитателите в международния детски лагер "Мистрал" в курорта Свети Влас е забранил на децата да носят украински флагове и традиционни символи. 

Украинското дипломатическо ведомство настоява българските власти да вземат нужните мерки.

От министерството на външните работи потвърдиха, че са получили украинската нота и към момента изясняват случая. Потърсихме информация и от детския лагер, но до момента и от там няма коментар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44