Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП избира нов председател

| обновено на 27.07.14 в 09:40

Конгресът на БСП избира днес нов председател на партията след 13-годишното ръководство на Сергей Станишев. Общо 29 души бяха номинирани от партийните структури. Шестима от тях вече заявиха, че ще се откажат от надпреварата. Гласуването за лидер по устав е тайно, но за допълнителна сигурност на вота ще има 41 тъмни стаички за всяко едно от изборните бюра, тъй като в партията имало натиск за подкрепа на един или друг кандидат.

Сред номинираните са настоящият лидер на БСП Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Костадин Паскалев, Атанас Мерджанов, Бриго Аспарухов. От надпреварата се отказаха Илияна Йотова, Борислав Гуцанов и Милко Багдасаров въпреки, че са номинирани. Основните претенденти за председателското място на Станишев остават Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Красимир Янков и Георги Кадиев.

Конгресът ще приеме резолюция за участието си в предстоящите предсрочни парламентарни избори. В нея, БСП настоява за ревизия на отношенията си с ДПС, за да се спре използването на властта за икономическо облагодетелстване. ГЕРБ остават основния политически опонент за социалистите, но не се казва дали форматът "Коалиция за България" остава за изборите. Делегатите ще се занимават и с идейната платформа на партията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44