Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Терзиева за продължаване на инфраструктурните проекти

Снимка: Радио Шумен

Министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева определи като постижение на правителството на Пламен Орешарски удължаването на срока на заема от Световната банка за инфраструктурни проекти. Терзиева припомни за какво са предвидени тези средства:
Това е един държавен инвестиционен заем, за който няколко години не бяха предвиждани съответните пари от страна на държавата и този заем беше пред провал. Политиката на нашето правителство беше да възстановиме този заем и успяхме. Вече е ратифициран от Народното събрание. Надявам се следващото правителство да го подпише. Вътре са включени язовир "Пловдивци", язовир "Луда Яна", проектирането на язовир "Нейковци", и разбира се язовир "Студена".
 
Десислава Терзиева, заедно с председателя на Пътната агенция Стефан Чайков инспектира новата отсечка Батановци - Палилула - Гигинци, която се ремонтира с 3 млн. лева от Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Жителите на село Ноевци се радват на придобивката:

Много хубаво е направен. Щом се строи, е добре. Всичката беше за ремонт, щото тя е правена някъде 67-а - 68-а година и оттогава не е полаган нов асфалт.
Винаги, когато се направи нещо хубаво, когато се ремонтира най-важното нещо - шосетата, тротоари, винаги е хубаво, защото ние сме едно от най-големите села в община Брезник. Все още има млади хора и искат да живеят по-добре, казват в Ноевци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44