Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от ГЕРБ сезира прокуратурата в Кърджали за нарушения в пречиствателната станция на ВиК

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева сезира Окръжната прокуратура в Кърджали за влошеното качество на питейната вода в града. Тя настоява да бъде извършена проверка, както и взети ли са адекватни мерки за овладяването на проблема. 

Реакцията на Караянчева е продиктувана от многото запитвания и сигнали на местни жители. Те са недоволни от това, че от близо седмица водата в Кърджали и още 35 населени места е с повишена мътност след проливните валежи в района на язовир "Боровица". Има забрана за нейното използване за пиене и готвене.

Според Караянчева, съществуват съмнения, че аварията се дължи не само на валежите, а на изпробването на нов вносен препарат в пречиствателната станция, без необходимите сертификати и разрешения за българския пазар. Депутатът иска прокуратурата да установи има ли такъв нов реагент, тестван ли е той в лабораторни условия и защо представители на фирмата -доставчик са имали достъп до пречиствателната станция. Караянчева настоява и ВиК да отговори на осем въпроса по проблема.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44