Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС отново не събра кворум

| обновено на 30.07.14 в 09:31
Снимка: Ивайло Михайлов

Заседанието на парламента беше отложено за утре, след като депутатите не успяха да съберат нужния кворум.

На него трябваше да бъдат гласувани промените в Закона за защита на конкуренцията, които предвиждат ограничения за големите търговски вериги, както и окончателното гласуване на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. Депутатите трябваше да гласуват и промените Закона за управление на отпадъците. 

Народните представители трябваше да гласуват окончателно ограниченията за големите търговски вериги да не могат да сключват договори с доставчици за заплащане на такси, срещу които не стои никаква услуга. Ако промените бъдат одобрени в четвъртък, търговските вериги с годишен оборот за предходната година в размер на над 97 500 000 лева ще оповестяват в Комисията за защита на конкуренцията договорите си с всеки доставчик. Законопроектът за защита на конкуренцията беше върнат от президента и отново подкрепен в икономическата комисия в парламента с гласовете на БСП и ДПС.

Измененията в закона за собствеността и ползването на земеделските земи, който също трябваше да бъде обсъден, са свързани със земи, включени в масиви за ползване и одобрени за подпомагане по мярка "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони.

С промените в Закона за управление на отпадъците депутатите трябваше да гласуват и удължаването на срока за изграждане на общинските площадки за събиране на отпадъци до края на 2015-а година, а до тогава гражданите да могат да предават металните си отпадъци на лицензираните площадки за скрап.

На извънредно заседание на 4-ти август Народното събрание трябва да одобри окончателно приетите актуализации на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса.

В свое изявление президентът Росен Плевнелиев призова депутатите да подкрепят актуализациите и приветства усилията за приемането на първо четене на двата законопроекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44