Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маломерни паралелки има в 7 добрички училища през новата учебна година

В седем училища в Добрич ще има маломерни паралелки през новата учебна година. Общинският съвет гласува решението след като директорите декларираха, че финансирането им ще става от делегираните бюджети на учебните заведения.

В училище "Христо Ботев" ще има маломерна паралелка с 13 ученици в 8-и клас. В специализираното училище "Петко Р. Славейков" ще се сформира паралелка в девети клас с 11 деца с интензивно изучаване на английски език. В пети клас на спортното училище ще учат 12 деца. При гласуването общинските съветница взеха под внимание спецификата на единственото по рода си учебно заведение в областта. В математическата гимназия ще има маломерни паралелки - в 8-и клас с 12 ученици, в 10-и клас - с 14, в 11-и и 12-и с по 11 ученици. Мотивите за специализираните паралелки са дефицита на кадри и нарастващото търсене на специалисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44