Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва принудително освобождаване на общински жилища в Добрич заради неплатени сметки

Снимка: БГНЕС

Заради неплатени от наематели сметки в Добрич започва принудително освобождаване на общински жилища.

Заповедите за освобождаване на първите 11 от стоте некоректни наематели са готови. В рамките на един месец от връчване на заповедите на наемателите се дава шанс да изплатят задълженията си или да ги разсрочат. Неплатените сметки са за ток, вода и наем. Списъкът на чакащи за общинско жилище надхвърли 700 души и след принудителното освобождаване на общинския фонд проблемът с неплатените сметки остава. Новите наематели не желаят да плащат чужди задължения, а общинската фирма "Жилфонд" няма такава възможност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44