Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орешарски: Не стигна времето и волята за ключови реформи

Пламен Орешарски
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Пламен Орешарски отчете на заключителната си пресконференция, че годината е била тежка, но не най- трудната. Като безспорен успех на управлението той изтъкна доверието на чуждите инвеститори към последната емисия еврооблигации и отново заяви, че държавата остава фискално стабилна:

Своеобразна външна оценка за финансовата и фискална стабилност на страната, тъй като това е гласуване от страна на инвеститорите с парите си, а не с аналитични разсъждения и литературни изрази. 

Направени са възможните стъпки в социалната сфера и подпомагане на хората, посочи Орешарски и призна, че не са направени ключови реформи, за които не е имало достатъчно време, както и политически консенсус.

Разбира се всяко следващо правителство е в правото си да внесе и необходимите корекции съобразно неговите виждания за хода, по който вървят реформите, но искрено се надявам, че ще се търси широк консенсус, нещо, което ние по повече обективни условия не успяхме да направим заради най-вече политическата нестабилност в страната
.


Вицепремиерът Зинаида Златанова съобщи, че очаква следващата седмица да бъде одобрено партньорското споразумение с Европейската комисия за новия програмен период. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44